Guidet tur i Berlin

Fredag 16.november 2012

Efter endt opsamling kører vi til Gedser, hvor vi tager færgen kl. 9.00. Der vil være mulighed for tilkøb af ’ tag selv morgenbord’ på færgen. Ankomst til Rostock Überseehafen kl. 10.45.

Så fortsætter turen til Berlin gennem det smukke Mecklenburg-Vorpommern. Frokoststop undervejs, hvor vi nyder de af Ørslev rejser medbragte sandwiches. Kl. 14.30 ankommer vi til Hotel Intercontinental, Budapesterstrasse 2, Berlin, hvor vi checker ind.

Så er det tid til at ”tage hotellet på”, gå en lille tur eller måske indtage en drink – enten på hotellet eller i gaderne i nærheden.

Kl. 19.00 er bussen klar til at køre os til Restaurant La Caleta, Wielandsstrasse 26, hvor Mimmo og Nicole venter os med en speciel kreeret menu til os.

Her vil vi nyde den fantastiske atmosfære, lækre vine samt værtsparrets venlighed og udsøgte betjening.

  

Lørdag 17. november 2012

Efter en udsøgt morgenbuffet vil vi samles og starte dagen med en rundtur til den nye skandinaviske og den gamle danske ambassade, hvor der knytter sig nogle spændende historier til.

Turen går herefter til Jødemonumentet, som er et imponerende kunstværk og kan fortolkes på mange måder. Det er en vigtig oplevelse, omend den kan påvirke én, da tankerne bliver bragt hen mod et trist kapitel i verdenshistorien, som så mange andre steder i denne fantastiske by.

Vi ser også den underjordiske udstilling her.

Næste stop er ved den nye udstilling ”Tränenpalast” udenfor Frederichstrasse Bahnhof. Her skulle man under DDR perioden passere for at komme fra Øst til Vest og det var bestemt ikke helt enkelt - dengang.

Frokosten indtages på Ständige Vertretung, Schiffbauerdamm, som har et køkken med Rhinlandske specialiteter serveret med øl til.

Inden vi returnerer til hotellet, vil vi spadsere i Nicolai Viertel, hvor der vil være mulighed for forfriskninger.

Kl. 19.00 vil der være afgang til restaurant Il Calice, Enoiteca, Walther-Benjamin-Platz 4, hvor vi starter den italienske aften med vinsmagning og foredrag om vine, som kan ledsage den lukulliske efterfølgende 4 retters menu. Gastronomi på højt plan.

  

  

Søndag 18. november 2012.

Morgenmad på hotellet, hvorefter vi tager til Checkpoint Charlie Museet, som viser den store forskel på Øst og Vestberlin under murperioden og hvordan berlinernes livsvilkår meget malende beskrives.

Herefter med bussen via Karl Marx Allé– også kaldet ”prale-avenuen” til ”Lille Moskva”  og videre til Gendarmenmarkt, en af Berlins smukkeste pladser, som er medtaget på Unesco’s liste over bevaringsværdige områder.

Vi indtager en lækker frokostbuffet på Restaurant Amici.

Ved ca. 14.30 tiden går turen videre til Museums Insel, hvor der vil være mulighed for at se de forskellige museer

Tidsmæssigt vil det være vanskeligt at nå alt, men en rundtur for at se bygningerne kan også være en stor glæde.

samt Berliner Dom.

Afslapning på hotellet indtil kl. 19.30, hvor vi kører til restaurant Reinhards im Kempinski, Kurfürstendamm 27, hvor vi vil indtage en 3-retters menu af høj international standard.

  

     

Mandag 19. november 2012.

Den 4. dag efter morgenbuffeten kører vi til Gedächtniskirche, hvor vi bl.a. vil se en fantastisk mosaikfrise af de europæiske royale.  Vi skal se ”Pudderdåsen” og ”Læbestiften”, som selve kirkerummet og klokketårnet kaldes.

Herfra spadserer vi til Ka De We (Kaufhaus des Westens), Europas største varehus) på Tauentziehnstrasse 21. Her har vi i et par timer mulighed for at fordybe os i luksusvarernes mekka.

Kl. 13.00 går vi til frokostrestauranten Altberliner Biersalon, Kurfürstendamm 225 (lad jer ikke forskrække af numrene på husene, som har en sindrigt og uigennemskueligt system – der er ikke så langt ), en restaurant med en fantastisk historie og et lækkert tysk køkken.  Her serverer man Berliner Kindl, men naturligvis også vin og vand.

Efter frokosten kører vi til Pariser Platz, hvor vi på gåben ser Brandenburger Tor og de øvrige seværdigheder i nærheden.

Vi vil også passere den tyske præsidents bolig ” Belvedere”.

Kl. 17.00 vil vi tage retur til hotellet for et hvil, inden vi bliver afhentet af bussen til den afsluttende middag på Restaurant Via Condotti i Fasanenstrasse 73, hvor vi vil få en udsøgt tre retters italiensk oplevelse. Atmosfæren er fyldt med italiensk sprog og gestik - meget italiensk - og man kan føle sig hensat til et sted i Italien.

  

  

  

Tirsdag 20.november 2012

Så er det tid til at afslutte dette ophold i Berlin, vi vil efter morgenbuffet checke ud af hotellet. Bussen kører kl. 10.00 og vi skal med færgen i Rostock kl. 13.00. Der er mulighed for frokostbuffet ombord på færgen mod tillæg. Ankomst til Gedser kl. 14.45, hvorefter vi kører retur til opsamlingsstederne.

Guiden vil være tilstede under hele turen og parate med historier, råd og vejledning.

·         Indkvartering i 5***** hotel

·         Bustransport i 4**** turistbus

·         Færgeoverfart  tur – retur

·         4 x overnatning med morgenbuffet

·         3 x frokost ( excl. drikkevarer )

·         4 x gourmetmiddag ( excl. drikkevarer )

·         2 danske guider deltager på hele turen

·         Bidrag til rejsegarantifonden, alle skatter, moms og afgifter

·         1 chauffør, jf. køre- og hviletidsbestemmelserne

 

Pris pr. person i delt dobbeltværelse             5.845,-kr

Enkeltværelsestillæg i alt                                    TBA

Teknisk Arrangør:

Rejsen bookes og betales via Ørslev Rejsebureau, 55 98 60 04.